Webbutveckling

Att bygga komplexa webbsidor

En bra webbutvecklare måste kunna bygga komplexa webbsidor som erbjuder användarna en högkvalitativ upplevelse. Detta kräver kunskap om ett stort antal programmeringsspråk och designprinciper.

Det är viktigt för webbutvecklare att hålla sig uppdaterade om de senaste kodningstrenderna och tekniken, samt bästa praxis för optimering av webbplatser. Detta innebär att du måste kolla in betrodda tekniska bloggar, välja en bok eller podcast om programvaruteknik och gå med i online-gemenskaper som är avsedda för programvaruingenjörer. För att lyckas i den här karriären måste en webbutvecklare vara villig att arbeta länge och jonglera med flera projekt samtidigt. Detta kan med tiden ta hårt på hälsan, eftersom de kan komma att sitta i flera timmar i sträck utan att röra sig.

Det kan dessutom krävas att en webbutvecklare reser för projekt, vilket kan ha en negativ inverkan på deras livskvalitet. De måste också kunna arbeta i grupp och ha en god kommunikationsförmåga. Sist måste webbutvecklare vara kreativa för att komma på nya idéer för kundernas webbplatser och applikationer. Detta är en fantastisk färdighet att ha och kan vara ett givande sätt att uttrycka sin kreativitet samtidigt som man tjänar sitt levebröd.

Webbutveckling är ett idealiskt yrke för dem som vill ha ett jobb som är välbetalt, ger en positiv arbetsmiljö och erbjuder en hög grad av flexibilitet. Detta yrke erbjuder också ett antal alternativ för professionell utveckling, inklusive certifieringsprogram och onlinekurser som kan genomföras hemifrån.

De fem bästa kurserna i webbutveckling

Det finns många fördelar med att ge sig in på området för webbutveckling. Förutom det faktum att du kan arbeta var som helst i världen har du också möjlighet att utveckla din karriär och få bättre betalt. Rätta färdigheter är viktiga för denna karriär, och en bra kodningskurs kan sätta dig på vägen till framgång. De här kurserna riktar sig till både nybörjare och avancerade användare.

HTML5 & CSS-animationer

Om du vill lära dig att bygga webbplatser behöver du en gedigen förståelse för de grundläggande språken som gör dem möjliga: HTML, CSS och JavaScript. Den här kostnadsfria onlinekursen täcker alla tre och lär dig hur du skapar webbplatser med hjälp av dessa språk och sedan lägger till visuell stil med CSS-effekter och animationer.

Lär dig webbprogrammering med Python och JavaScript

Om programmering är mer din grej hjälper detta kostnadsfria MIT-program dig att utveckla en solid grund inom datavetenskap. Du lär dig att använda det mest populära kodningsspråket Python, som du sedan kan använda för att utveckla appar med JavaScript.

Lär dig GitHub och Git versionskontroll

Om du är nybörjare lär du dig i den här självstyrande kursen hur du hanterar kodarkiv, till exempel GitHub, och hur du löser Git-konflikter. Du lär dig också om Git-historik och hur du använder kommandoraden för att redigera GitHub-filer.

Var en professionell webbutvecklare med CareerFoundry

Om du är redo att ta dina färdigheter inom webbutveckling till nästa nivå kommer den här kursen från CareerFoundry att förbereda dig för en karriär inom denna snabbväxande sektor. Kursen är uppbyggd kring projekt, så du kommer att bygga portfoliovärdiga appar när du är klar. Dessutom erbjuder kursen aktiv support genom frågor och svar och ett forum, och en heltidsanställd assistent är tillgänglig för att svara på dina frågor.

Grunderna i utveckling av webbapplikationer

Webbapplikationer är en viktig del av våra liv

Internet har förändrat vårt sätt att kommunicera, marknadsföra och konsumera information. Människor använder webbapplikationer för allt från meddelanden till spel, och från att kontrollera banksaldon till att beställa en pizza. I motsats till traditionell programvara som kräver installation och nedladdning kan webbappar nås var som helst på vilken enhet som helst från webbläsaren. Detta gör det möjligt för företag och privatpersoner att nå en större publik och engagera sig med sina kunder.

Hur man bygger en webbapp

För att börja måste du ta reda på exakt vad du vill att din webbapp ska göra. Detta inkluderar vilket problem du löser och vem du försöker betjäna. När du har en klar uppfattning om vad din app ska göra är det dags att skapa produkten. Detta inkluderar brainstorming, användarforskning och marknadsanalys. Du måste bestämma dig för vilken teknikstack du ska använda, en utvecklingsmetodik och en tidsplan för färdigställandet. Denna process kommer att bidra till att säkerställa konsekvens under hela projektet och en slutprodukt av hög kvalitet.

Design av din webbapplikation

Nästan måste du utforma appens gränssnitt. Detta inkluderar layouten, interaktiva komponenter och andra element. Du kan skissa din app på papper eller använda ett digitalt verktyg som Google Docs. Detta steg bör innefatta att kommentera din skiss och se till att den är intuitiv att använda. Detta kommer att vara viktigt senare när du arbetar med dina utvecklare för att se till att den fungerar som det var tänkt.

PHP webbutveckling

PHP-webbutveckling är ett populärt val för att utveckla webbplatser och webbapplikationer. Det används för att bygga dynamiska och flexibla webbplatser som är skalbara, användarvänliga, säkra och kompatibla med olika webbläsare. Det erbjuder större flexibilitet än andra serverbaserade språk och kan anpassas för att passa dina affärsbehov eller krav.

Det är ett lättlärt språk med öppen källkod som används för att skapa webbsidor och program i olika sammanhang. Det kan bäddas in i HTML, men det används också ofta som ett fristående programmeringsspråk.

Språket är lätt att skriva och är ett bra alternativ för personer som precis har börjat med webbutveckling. Det är också ett bra val för erfarna utvecklare som vill utöka sina kunskaper och lära sig nya tekniker. Utvecklare kan använda PHP för att skapa en webbplats eller webbapplikation med hjälp av en databas. Beroende på projektets behov kan de arbeta med ett stort antal databasalternativ, från MSSQL och IBM till DB2 och Oracle OC18.

Jämfört med annan webbteknik laddar PHP-baserade webbplatser och appar snabbare och är mer optimerade för sökmotoroptimering. Detta leder till högre SEO-placeringar, vilket hjälper en webbplats att öka sin synlighet och få mer trafik.

Det är mycket skalbart och kan ändras när som helst utan att behöva skriva om skriptet eller kommandofunktionen igen, vilket sparar mycket tid åt utvecklare. Denna funktion är särskilt användbar för komplexa webbplatser och appar där flera funktioner och funktioner måste integreras och underhållas av olika utvecklare på en konstant basis.

5 steg för utveckling av webbapplikationer

Webbapplikationsutveckling är en effektiv och kostnadseffektiv lösning för företag som söker en snabb programvara som kan nå användare över alla enheter och alla plattformar. Till skillnad från mobilappar, som byggs med hjälp av inhemsk kod, använder webbappar endast en kodbas och är helt plattformsoberoende.

Design och validering

När idén är klar och du har samlat in feedback är det dags att börja utveckla din första webbapprototyp. Det är viktigt att validera din prototyp genom att presentera den för potentiella användare och få deras feedback på den för att hjälpa dig att förfina ditt koncept.

Välja din teknik, ramverk och bibliotek

Innan du börjar utveckla är det viktigt att välja rätt teknik. Detta är de verktyg som du kommer att använda för att bygga din applikation, och de kommer att påverka den övergripande kvaliteten på din slutprodukt.

Identifiera din målmarknad och deras behov

När du har identifierat din målgrupp är det dags att börja brainstorma om hur du kan lösa deras problem. Detta kommer att hjälpa dig att definiera din produkts målmarknad och dess unika värdeerbjudande.

Användarforskning och analys

För att kunna utveckla den bästa möjliga produkten behöver teamet en exakt förståelse för problemet (vad är användarens problem?), problemets omfattning (hur många människor som står inför det) och konkurrensen.

Progressiva webbappar

Till skillnad från native apps byggs progressiva webbappar som webbplatser som fungerar sömlöst på alla enheter och på alla plattformar så länge du har en internetuppkoppling. Dessa webbappar eliminerar behovet av att ladda ner och gå ombord, samtidigt som de ökar engagemanget med push-notiser och personlig kommunikation.

Väsentliga färdigheter för WordPress-utveckling

WordPress är ett innehållshanteringssystem (CMS) med öppen källkod som gör att du kan skapa och hantera din webbplats. Det är en flexibel plattform som kan användas för att bygga en mängd olika typer av webbplatser. Utveckling för WordPress kräver kunskaper i HTML, CSS och JavaScript. De tre språken ger grundläggande ramar för webbsidans utformning och funktionalitet. Du behöver också kunna PHP-klasser, som är viktiga för att utveckla OOP-kod (Object-Oriented Programming). De gör det möjligt att gruppera variabler och funktioner på ett standardiserat sätt.

Du behöver dessutom lära dig några grunder om versionskontroll. Med hjälp av ett verktyg som GitHub eller Bitbucket kan du lagra dina ändringar i ett arkiv och göra dem tillgängliga för andra. På så sätt kan du hålla reda på vad som har ändrats och se till att allt är uppdaterat. En god förståelse för SEO är också viktig för en framgångsrik karriär inom WordPress-utveckling. Denna kunskap kan hjälpa dig att utveckla webbplatser som rankas högre på sökmotorernas resultatsidor.

En annan nödvändig färdighet för en WordPress-utvecklare är förmågan att skapa en responsiv webbplats. En responsiv webbplatsdesign säkerställer att webbplatsens layout passar olika skärmstorlekar, vilket förbättrar användarupplevelsen och webbplatsens prestanda. Att ha en gedigen förståelse för plugin-arkitektur är också ett måste för en WordPress-utvecklare. Plugins är den programvara som körs ovanpå WordPress och utökar dess funktioner och möjligheter. De kan skapas från grunden eller användas som en bas för att skapa anpassade teman och plugins.

En karriär inom WordPress-utveckling

  1. WordPress är ett innehållshanteringssystem med öppen källkod som har ett stort antal användare.
  2. Det ger utvecklare en mängd resurser, inklusive teman och plugins, som de kan använda för att skapa webbplatser för företag.
  3. En karriär inom WordPress-utveckling är en givande och utmanande karriär.
  4. Det kan vara ett utmärkt sätt att kombinera dina kunskaper med din passion för webben.

Användning av WordPress-plugins för att utöka funktionaliteten på din webbplats

WordPress-plugins är ett kraftfullt sätt att utöka funktionaliteten på din webbplats. De låter dig lägga till funktioner som onlinebokningsformulär, annonsspårning, livechattar med mera på ett snabbt och enkelt sätt.

Nästan alla företag idag kräver någon form av ändringar på sina webbplatser. För att kunna ge sina kunder en bättre service är det nödvändigt att ändra layouten eller funktionerna på webbplatsen. Att omforma och omarbeta webbplatsen är dock ingen lätt uppgift och kräver mycket tid, pengar och ansträngning. Den goda nyheten är att en stor gemenskap av webbutvecklare stöder WordPress, vilket innebär att det finns mer än 54 000+ plugins tillgängliga i plattformens officiella katalog. Med lite forskning kan du hitta en som uppfyller dina specifika behov.

De flesta WordPress-webbplatser är uppbyggda kring teman och plugins, så om du är ny på plattformen kan du bli lite skrämd av utbudet av alternativ. Men en väldesignad webbplats borde inte vara så svår att bygga när du väl har fått grepp om det. Du vill välja rätt plugins för din webbplats, vilket kan göra stor skillnad för hur din webbplats presterar. Till exempel kommer ett WordPress caching-plugin att förbättra sidans hastighet och prestanda, medan ett säkerhets-plugin hjälper dig att hålla dina data säkra från hackare.

WordPress-plugins gör det också lättare att hålla din webbplats uppdaterad. Eftersom plattformen ständigt uppdateras med nya funktioner och felrättningar är det upp till författarna av varje plugin att se till att deras plugins fortfarande är kompatibla med de senaste versionerna.