Nyheter

Rörmokaren – din vän i nöden

Alla fastighetsägare råkar ibland ut för VVS-problem. Det kan vara stopp i avloppet, en värmepanna som inte vill fungera eller läckande rör under diskbänken. Vad de alla har gemensamt är att de ställer till stora svårigheter i vardagen och behöver åtgärdas så fort som bara är möjligt. Rör det vatten, till exempel läckande rör är det speciellt bråttom, eftersom fuktskador ger omfattande och dyra skador om man låter problemet pågå för länge. Både rötskador och mögelskador är vanliga resultat av att vatten har fått stå och droppa för länge.

Ring direkt när du har upptäckt felet

Ofta är det svårt för en lekman att se omfattningen av ett VVS-fel och det är därför alltid ett gott råd att kontakta din rörmokare så snart som möjligt. Där du ser ett stopp i avloppet kan det vara en erfaren rörmokare se om det finns andra problem i grunden, vilket lekmän oftast missar. Kanske finns det ett enkelt knep din rörmokare kan dela med sig av och som gör att du fortsättningsvis slipper stopp i avloppet? Eller kommer du att fortsätta att få upprepade problem om du inte drar om rören…? Av din rörmokare får du de svar och den hjälp du behöver för att lösa problemet på rätt sätt.

Några goda råd på vägen

Det finns enkla saker man kan göra för att undvika stopp i avloppet. Här kommer några av de bästa tipsen:

• Torka av fett från porslinet – skölj inte ner det i avloppet. Fettet stelnar i rören och orsakar på sikt stopp.
• Ha en sil i handfat och badkar. Silen samlar upp hår och skräp som annars hade sköljts ner i avloppet och orsakat stopp.