Webbutveckling

Lär dig grunderna i webbutveckling

Det finns många saker du behöver lära dig om du vill göra karriär inom webbutveckling. För det första måste du vara uppmärksam på detaljer och dubbelkolla ditt arbete. En annan viktig färdighet som du behöver lära dig är deduktivt resonemang, vilket lärs ut i många datavetenskapskurser. När du väl behärskar dessa färdigheter kan du arbeta för att bli en fullstackutvecklare.

Webbutveckling omfattar de kreativa och tekniska aspekterna av att bygga en webbplats. Detta inkluderar bland annat programmering och konfiguration av nätverkssäkerhet. Vanligtvis möter ett team av utvecklare en kund för att förstå deras behov och mål. De kommer också att diskutera deras målgrupp och målen för deras webbplats. Därefter kommer de att fortsätta med utvecklingsfasen av webbplatsen.

Processen för webbutveckling börjar med att skapa en prototyp av webbplatsen. Denna prototyp kommer att innehålla bilder, logotyper, färger, typsnitt och andra visuella element. Ibland kommer kunden att tillhandahålla sin egen logotyp, men om så inte är fallet kan de acceptera förslag från webbutvecklingsteamet. När designen är färdigställd kommer utvecklarteamet att påbörja kodningsprocessen, som kommer att förvandla webbplatsens design till en fungerande verklighet.

Baksidan av en webbsida är den del som användarna inte kan se, men som ansvarar för webbplatsens funktionalitet. Den är ryggraden i en webbplats och gör det möjligt för utvecklarna att lagra data och se till att webbplatsens framsida fungerar som den ska.

Vad är utveckling av webbsidor?

Vebsidutveckling är processen för att skapa en närvaro på nätet. Processen kombinerar design och implementering av webbplatsens front-end med back-end programmering. Det krävs också att webbplatser är värd för och uppdateras med innehåll. Det finns många olika typer av webbutveckling. Vissa av dem är lättare att lära sig än andra.

Webbutveckling är kärnan i många av de verktyg som vi använder dagligen, till exempel plattformar för sociala nätverk, webbplatser för e-handel och innehållshanteringssystem. I dagens värld är det viktigt att ha en webbplats för att bygga upp sitt varumärke. Människor talar om företag på Internet genom sociala medier, recensioner och kataloger. Webbutvecklare förväntas se en ökning på 13 procent i sin karriär under det kommande decenniet, vilket är mycket snabbare än den genomsnittliga tillväxttakten.

Oavsett om du bygger en webbplats från grunden eller anlitar någon för att göra det åt dig finns det flera saker att tänka på. HTML, till exempel, definierar den grundläggande ramen för en webbplats. CSS, å andra sidan, fastställer webbplatsens stil. Dessa två komponenter arbetar tillsammans för att skapa en webbsida som ser tilltalande ut för tittare på olika enheter.

Nästa steg i utvecklingen av en webbsida är att välja rätt mall. Om du inte har någon erfarenhet eller kunskap om programmering kan du använda en webbaserad mall för att skapa en attraktiv webbplats. Med Wix kan du enkelt lägga till olika funktioner till din webbplats när du behöver dem. Du kan välja att lägga till vissa funktioner endast i vissa områden, till exempel i sidfoten på din webbplats eller i huvudinnehållsområdet. Med Wix kan du också växla mellan olika mallar flera gånger.

Sex kärnkompetenser hos ett företag som utvecklar webbapplikationer

Utvecklingen av en webbapplikation är en komplex process som kräver flera tekniska färdigheter och specialiserad erfarenhet. Många företag anlitar byråer för utveckling av webbapplikationer för att minska riskerna och kostnaderna och för att påskynda tiden till marknaden. När du väljer ett företag för utveckling av webbapplikationer ska du leta efter följande sex kärnkompetenser. Först ska du definiera det problem som din applikation ska lösa. Du bör också fastställa din målgrupp.

Produktdesign är en av de viktigaste delarna av processen för utveckling av webbapplikationer. Att börja med en wireframe med låg trovärdighet kan hjälpa dig att förstå vilka mål du vill uppnå. Att ha ett verktyg för att dela wireframes kan hjälpa dig att kommunicera mer effektivt med din utvecklare. Dessutom kan du göra ändringar under utvecklingsfasen om dina mål eller behov förändras.

Utveckling av webbapplikationer kan delas in i två allmänna kategorier – utveckling på klientsidan och utveckling på serversidan. Utvecklare bygger webbapplikationer genom att välja ett utvecklingsramverk som passar bäst för projektet. Därefter testar de lösningen och distribuerar den färdiga webbapplikationen. Det finns många olika typer av webbapplikationer. Den första kategorin är en webbapplikation som tillhandahåller en tjänst.

Utveckling av webbapplikationer kräver en kombination av färdigheter och erfarenhet. För att bli en mycket eftertraktad utvecklare bör du ha en gedigen förståelse för en mängd olika plattformar och tekniker. Tekniken för webbapplikationer har utvecklats enormt under de senaste åren. Nu kan webbapplikationer vara lika uppslukande som inbyggda applikationer.

Faser i utvecklingen av webbapplikationer

  • Vämapplikationsutveckling omfattar en rad olika faser.
  • Den första är prototyper, vilket innebär att man bygger en ofullständig applikation för att illustrera slutresultatet.
  • Detta steg liknar skapandet av en minimalt livskraftig produkt (MVP) och bör vara tillräckligt imponerande för att bevisa att projektet kommer att bli framgångsrikt.
  • När prototypen är klar kan teamet presentera produkten för intressenter och potentiella användare för att få feedback.

Välja WordPress-plugins

WordPress-plugins är program som lägger till ytterligare egenskaper eller funktioner till en webbplats. Du kan installera så många plugins som du vill, så länge de är av hög kvalitet och har de funktioner du behöver. Många nybörjare kanske dock inte är bekanta med kodning för att avgöra om en plugin är fördelaktig. Därför är det viktigt att endast använda de plugins som behövs för webbplatsen.

Det gäller dessutom att se till att de insticksprogram du installerar är kompatibla med den version av WordPress som du använder. Vissa plugins innehåller kod som är inkompatibel med din webbplats och kanske inte fungerar korrekt om du uppgraderar till en ny version av WordPress. Du bör också alltid acceptera uppdateringar för dina plugins, eftersom de kan åtgärda säkerhetsproblem.

Planschkatalogen för WordPress-plugins är en utmärkt resurs för att hitta plugins. Den erbjuder en mängd olika kategorier och funktioner som du kan bläddra bland. Det finns även guider som hjälper dig att välja rätt plugin för din webbplats. Många insticksprogram kräver inga särskilda kunskaper i programmering eller är helt gratis. De påverkar dock prestandan på din webbplats.

Du bör endast installera plugins som utvecklats av välrenommerade utvecklare eller av WordPress själv. Ett dåligt utvecklat insticksprogram kan sakta ner din webbplats eller till och med infoga skadlig kod. Detta kan leda till driftstopp. Därför är det viktigt att läsa recensioner innan du installerar ett plugin.