Nyheter

Hur man kommer igång med daytrading

Trots sin popularitet är daytrading en extremt riskfylld verksamhet. Den kräver ett heltidsjobb och mycket forskning och övervakning. Även om det kan vara lukrativt är det inte något som är för den som är svag i hjärtat.

Det kan vara en känslomässig berg- och dalbana och kan göra dig pank om du inte är försiktig. Genom att följa dessa enkla regler kan du få en bra start inom daytrading.

En stor nackdel med denna praxis är den höga risken att förlora pengar. Den rekommenderas endast till dem som har tillräckligt med kapital för att riskera sina pengar. Securities and Exchange Commission, den myndighet som ansvarar för att reglera daytrading, har förklarat att det bör betraktas som en klar och närvarande fara.

Dessutom bör investerare vara medvetna om den höga risk som daytrading innebär. Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) har utfärdat en varning om risken för ekonomisk ruin om de inte är försiktiga.

Det viktigaste att komma ihåg vid daytrading är att följa rätt trend och vara disciplinerad. Detta kan du göra genom att följa rätt strategier. Den första är backtesting. Backtesting är ett kraftfullt verktyg i daytradingvärlden, eftersom det hjälper dig att bestämma den mest effektiva strategin. Det är viktigt att komma ihåg att tidigare resultat inte alltid förutsäger framtida resultat, men backtesting-verktyg kan ge dig en fördel gentemot konkurrenterna. Utan att använda dessa verktyg kan du satsa med ett litet kapital och ett begränsat tidsåtgång.

Daghandelsaktier

När du utvärderar daghandelsaktier är det viktigt att välja rätt kombination av volatilitet och likviditet. Anledningen till detta är att en liten rörelse i en akties pris kan kosta dig en betydande summa pengar. Hög likviditet och låga spreadar gör dessa typer av aktier idealiska för daytraders. Men det finns även andra viktiga faktorer att ta hänsyn till. Den här artikeln kommer att beskriva de bästa daghandelsaktierna för dig att överväga. Här är fem av de viktigaste kriterierna att leta efter i en aktie.

Först ska du fastställa aktiens volatilitet. En aktie med hög volatilitet kommer att uppleva mer drastiska prisförändringar än en aktie med låg volatilitet. Med andra ord, ju högre volatilitet desto bättre.

En aktie med hög volatilitet är idealisk för daytrading, eftersom den gör det möjligt för näringsidkaren att dra nytta av marknadens kortsiktiga fluktuationer. För att avgöra hur volatil en aktie är, leta efter en månatlig volatilitet över fyra procent.

En annan viktig faktor att titta efter vid daghandel med aktier är trenden. På en marknad med hög volym rör sig trendiga aktier ofta dramatiskt på grund av detaljhandelns intresse. Alternativt kan du leta efter en aktie med ett ”gap” mellan den högsta och lägsta nivån från föregående vecka. Detta gap indikerar att en aktie sannolikt kommer att röra sig i samma riktning. Men det finns andra faktorer att ta hänsyn till när man väljer en aktie för daghandel.

Läs mer om ämnet här