Nyheter

Höjd och bredd på en pokal

Hur stor ska en pokal vara

När man skall dela ut en pokal så är det viktigt att den har rätt storlek för rätt ändamål. För det kan annars te sig lite konstigt om man till exempel har tagit hem guldet i VM i fotboll och får en väldigt liten pokal tilldelad. På samma sätt blir det konstigt om man mottar en gigantisk pokal för en liten idrottstävling på jobbet. Alltså är det viktigt att man har rätt proportion till vinstens betydelse och pokalens storlek. Det finns sån tur var många olika pokaler i varierande storlekar att välja emellan vilket gör att man enkelt kan anpassa priset efter bragden.

Det finns många fördelar med att använda sig av en lite större pokal som skall delas ut, oavsett vilket sammanhang det gäller. Just för att det är lättare att få plats med mer text eller information kring utmärkelsen. Gravering är ett måste för att göra en pokal komplett, även om det inte behöver vara ett lånt budskap. Men vanliga graveringar är exempelvis vilken slags tävling som pokalen delas ut i, vem eller vilka som vunnit samt datum. Med en mindre pokal får man inte plats med lika mycket information alla gånger, men dessa är smidiga alternativ om det är många som skall få ett pris. Gå in på denna sida för att läsa mer om idrottspokaler.

höjd på en fotbollspokalDet finns inga direkta gränser för hur stor en pokal kan vara om man ser till stora sportevenemangs prisutdelningar. Men då pokalen skall förvaras någonstans i slutändan så är det praktiskt att inte ha en alltför stor och tung pjäs som blir omständig att hantera. En pokal är något som man sparar med sig genom livet, så ju vackrare den är desto större chans är det att den får stå framme på finhyllan eller i prisskåpet. Alla som har en pokal hemma är synnerligen stolt över sin insats i att hämta hem den och ju större den är desto mer prestige och bragdinsats utstrålar den. En pokal är många gånger mer tilltalande än en liten medalj då den har en lång historia som symbol för vinst och seger.