Helsingborg

Folktandvården Helsingborg

Folktandvården Helsingborg är en del av Folktandvården Skåne, som består av 67 kliniker runt om i regionen. Dessa kliniker erbjuder högkvalitativ, modern och hälsofrämjande tandvård baserad på gedigen erfarenhet, kunskap och forskning. I Helsingborg finns det flera kliniker som är en del av Folktandvården Skåne, bland annat Helsingborg Centrum, Helsingborg Södra Stenbocksgatan och Elinebergsplatsen.

Dessa kliniker erbjuder en rad olika tandvårdstjänster, såsom förebyggande och rehabiliterande åtgärder för att säkerställa en god tandhälsa hos både barn och vuxna. Patienterna kan förvänta sig professionell vård från erfarna tandläkare och tandvårdspersonal.

För att underlätta för patienterna är klinikerna i Helsingborg kontantfria, vilket innebär att man kan betala med kort eller Swish. Det är viktigt att notera att varje klinik kan ha olika öppettider och att det kan vara klokt att boka tid i förväg för att undvika eventuell väntan.

Folktandvården Helsingborg samarbetar nära med Region Skåne. De är stolta över sin kompetenta personal som strävar efter att ständigt utvecklas och följa aktuella forskningsresultat.
Folktandvården Helsingborg samarbetar nära med Region Skåne. De är stolta över sin kompetenta personal som strävar efter att ständigt utvecklas och följa aktuella forskningsresultat.

Om Folktandvården Helsingborg

Folktandvården Helsingborg är en del av Folktandvården Skåne, en organisation som ägs av Region Skåne. De erbjuder en högkvalitativ och modern tandvård i Helsingborg och tillhör en av de 67 klinikerna inom Folktandvården Skåne. Här får patienter tillgång till tandvård som bygger på gediget kunnande, erfarenhet och forskning.

Tandvården är förebyggande och hälsofrämjande och riktar sig till alla åldrar. Klinikerna i Helsingborg C och Södra Stenbocksgatan erbjuder ett brett utbud av tjänster. De fokuserar på att erbjuda individanpassad vård och att skapa en trevlig miljö där patienten känner sig trygg och väl omhändertagen.

Utöver den allmänna tandvården finns specialisttandvården i Helsingborg, som tar emot patienter med mer avancerade eller särskilda vårdbehov. Dessa patienter remitteras av allmäntandläkare, läkare eller andra vårdgivare till specialisttandvården.

Folktandvården Helsingborg samarbetar nära med Region Skåne. De är stolta över sin kompetenta personal som strävar efter att ständigt utvecklas och följa aktuella forskningsresultat. Genom sitt engagemang och kunskap kan tandläkarna och övrig vårdpersonal förmedla information om god munhygien, sjukdomsförebyggande insatser och effektiva behandlingsmetoder.

Att upprätthålla en god relation och dialog med patienterna är en viktig del av arbetet på Folktandvården Helsingborg. Genom att vara lyhörda och transparenta bidrar de till en välfungerande kommunikation som skapar en positiv upplevelse av tandvården.

Allmäntandvård

Folktandvården Helsingborg strävar efter att erbjuda en komplett och modern allmäntandvård till sina patienter. Deras tjänster omfattar allt från förebyggande och hälsofrämjande åtgärder, för alla åldrar, till akuta behandlingar vid problem som tandvärk eller skadade tänder.

Patienterna på kliniken tas om hand av professionella tandläkare, munhygienister och tandsköterskor som har gedigen erfarenhet och kunskap inom sitt område. Genom att alltid följa senaste forskning och metoder inom tandvården, säkerställer de att patienterna får den bästa möjliga behandlingen.

I händelse av att något akut problem skulle uppstå, som tandvärk eller en tand som har gått sönder, erbjuder Folktandvården Helsingborg snabb och effektiv hjälp. De kan hjälpa patienter med att laga skadade tänder eller ta bort en tand när det är nödvändigt. Om ytterligare specialisttandvård skulle behövas, kommer de att hänvisa patienten vidare till en annan klinik i Folktandvården Skåne.

För att förhindra att tandrelaterade problem uppstår, fokuserar de mycket på frisktandvård. Genom att erbjuda förebyggande åtgärder, som regelbundna kontroller, fluorbehandling och instruktioner i tandhygien, hjälper Folktandvården Helsingborg sina patienter att hålla sina tänder i bästa möjliga skick.

Behandlingstyper

Folktandvården Helsingborg erbjuder en rad olika behandlingstyper för att möta patienternas behov och upprätthålla en god munhälsa. Dessa behandlingar innefattar bland annat Endodonti, Oral protetik, Ortogonti, Parodontologi och Pedodonti. Varje behandling riktar sig mot en specifik aspekt av tandvård, och tillsammans bidrar de till att främja en god tandhälsa hos både barn och vuxna.

Endodonti involverar rotbehandling och rotfyllning av tänder som har drabbats av infektioner eller skador. Genom att rensa och fylla tandens rotkanal kan man rädda en skadad tand och förhindra ytterligare problem. Endodonti är en viktig del av tandvården, eftersom rotbehandlingar hjälper till att bevara tänder och främjar en god munhälsa.

Oral protetik handlar om att ersätta förlorade tänder med hjälp av konstgjorda tandersättningar, såsom broar, kronor och proteser. Folktandvården Helsingborgs Oral protetik specialisttandvård hjälper människor att återfå sina leenden och förbättra sina tuggförmågor.

Ortogonti fokuserar på tandreglering för att korrigera tand- och käkproblem. Denna behandling kan vara särskilt viktig för barn och ungdomar som kan uppleva ojämna tänder eller bettproblem under sin tillväxt. Tandreglering kan bidra till att förbättra munhälsan, estetiken och funktionen hos patienternas tänder.

Parodontologi behandlar tandlossningssjukdomar, inflammation och infektioner i tandköttet och de omgivande vävnaderna. Genom att hantera dessa problem tidigt, kan tandläkare förhindra att tänderna förloras och bevara patientens munhälsa. Parodontologi är en grundläggande aspekt av tandvården som fokuserar på att förebygga och behandla sjukdomar som påverkar de stödjande strukturerna runt tänderna.

Pedodonti är specialiserad barn- och ungdomstandvård och omfattar både förebyggande och behandlande insatser. Tandläkare som arbetar inom Pedodonti har utbildning och erfarenhet för att hantera de unika utmaningar som barns och ungdomars tandvård innebär.

Sammantaget erbjuder Folktandvården Helsingborg en komplett och modern tandvård baserad på gedigen erfarenhet, kunskap och forskning, för att främja god munhälsa för alla åldrar.

Specialisttandvård

Folktandvården Skånes specialisttandvård fokuserar på att erbjuda avancerad och särskild tandvård för patienter med mer komplexa behov. För att få tillgång till dessa tjänster krävs en remiss från allmäntandläkare, läkare eller annan vårdgivare. Det finns flera specialistkliniker inom Folktandvården Skåne som erbjuder denna typ av vård, med kliniker i både Helsingborg, Kristianstad, Lund och Malmö.

Patienter kan känna sig trygga och säkra när de besöker dessa kliniker, eftersom de drivs av erfarna och kompetenta specialister inom sina respektive områden. Behandlingar som erbjuds inom specialisttandvården inkluderar bland annat oral kirurgi, parodontologi, protetik, endodonti och ortodonti.

En av fördelarna med att välja Folktandvården Skånes specialisttandvård är korta väntetider och en hög prioritet på att erbjuda patienterna det bästa när det gäller både komfort och kvalitet. Dessutom tar klinikerna på allvar patientens individuella behov och skräddarsyr behandlingarna för att passa varje enskild patient så väl som möjligt.

De runska klinikerna är välutrustade med moderna medicinska instrument och tekniker, vilka används för att erbjuda patienterna högkvalitativ vård. Dessutom håller sig personalen uppdaterad med den senaste forskningen och vetenskapliga resultat för att säkerställa att deras patienter får den mest effektiva behandlingen som är tillgänglig.

Sammantaget erbjuder Folktandvården Skånes specialistkliniker en utmärkt resurs för patienter som behöver avancerad eller särskild tandvård. Med högkvalitativ vård, kunnig personal och moderna faciliteter, kan de som har remiss till specialisttandvård känna sig trygga i att de får den bästa möjliga vården.

Kontaktinformation

Folktandvården Helsingborg har flera kliniker i staden som erbjuder tandvårdsbehandlingar för alla åldrar. Bland dessa kliniker finns Helsingborg C och Helsingborg Södra Stenbocksgatan.

Helsingborg C ligger på Järnvägsgatan 10b i Helsingborg. Du kan ta kontakt med kliniken via telefon på numret 042-406 73 00 eller via e-post på [email protected]. Om du behöver vägbeskrivningar till Helsingborg C kan du hitta dem på 1177 sjukvårdsrådgivningens hemsida.

Kliniken på Södra Stenbocksgatan 79 i Helsingborg går också att nås via telefonnummer 042-406 73 00 och e-postadressen [email protected]. Denna klinik erbjuder både allmän- och specialisttandvård, med en klinikledning bestående av Christel Krüger som kliniksamordnare och klinikchef.

Information om öppettider för de olika klinikerna kan hittas på deras respektive webbsidor. Om du behöver råd och hjälp angående tandvård och behandlingsalternativ kan du alltid kontakta någon av klinikerna för att få mer information och boka en tid för en konsultation. Folktandvården Helsingborg är en del av Folktandvården Skåne, som har totalt 67 kliniker i regionen.

Prisinformation och Betalningsmetoder

Folktandvården Helsingborg erbjuder modern tandvård med konkurrenskraftiga priser. För att hitta detaljerad prisinformation kan du besöka deras officiella prislista. Prislistan innehåller en omfattande sammanställning av priser för både allmäntandvård och specialisttandvård, samt referenspriser från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV).

Betalningen på Folktandvården Helsingborg är förenklad, eftersom klinikerna är kontantfria. Det innebär att patienter inte behöver ha kontanter för att betala för sina tandvårdstjänster. I stället finns flera andra betalningsalternativ tillgängliga, som kortbetalning och Swish.

Kortbetalning är ett enkelt och säkert sätt för att betala för tandvårdstjänster. De flesta vanliga korttyper, såsom Visa och Mastercard, accepteras på kliniken. Om du föredrar att använda Swish, kan du göra det genom att helt enkelt skanna klinikens QR-kod och följa anvisningarna i Swish-appen.

För patienter som behöver ekonomiskt stöd finns det möjlighet att ansöka om ekonomiskt bistånd för tandvårdskostnader. Det är viktigt att notera att patienten ansvarar för betalningen och det är sedan deras ansvar att ansöka om ekonomiskt bistånd för att täcka kostnaderna.

Sammantaget erbjuder Folktandvården Helsingborg flera alternativ för att göra betalningen smidig och bekväm för patienter. Med kontantfria kliniker och flera betalningsmetoder kan du fokusera på att få den bästa tandvården utan att oroa dig för betalningsprocessen.

Karriärmöjligheter

Folktandvården Skåne erbjuder sina medarbetare spännande jobb och karriärmöjligheter. Genom att ge sina medarbetare möjligheter att trivas och utvecklas under hela deras karriär skapar de en bra arbetsplats för alla.

Folktandvården Skåne Academy är deras program för kompetensutveckling. Här får medarbetarna möjlighet att vidareutbilda sig genom att välja bland en mängd odontologiska kurser och utbildningar. Det ger medarbetarna chansen att både växa och bli sitt bästa yrkes-jag.

På Folktandvårdens lediga jobbsida kan man hitta information om aktuella jobberbjudanden och tillsvidareanställningar, vilket kan vara intressant för den som vill jobba inom tandvårdssektorn i Helsingborg och Malmö.

Tack vare sina 67 kliniker runt om i Skåne, inklusive Helsingborg C, kan Folktandvården Skåne erbjuda både allmän- och specialisttandvård, vilket ger medarbetarna en bred erfarenhetsbas att utvecklas från och erbjuder unika karriärmöjligheter inom olika områden.

Övrig Information

Folktandvården Helsingborg erbjuder modern tandvård som bygger på gedigen erfarenhet, kunskap och forskning. Som en del av Folktandvården Skåne, förbli de engagerade i att erbjuda sina patienter den bästa möjliga behandlingen när det gäller tandvård. De arbetar både med allmän och specialisttandvård för att möta olika vårdbehov.

Tandvården samarbetar med olika vårdgivare, inklusive allmäntandläkare, läkare och andra specialists, för att säkerställa att patienter får den mest lämpliga och effektiva vård. De erbjuder möjlighet att få tandvård av någon annan när man har ett specifikt eller avancerat behov.

Patienterna kan möta en mängd olika tandproblem, från mer allmänna frågor som hål till mer komplexa fall som kräver specialistbehandling. Folktandvården Helsingborg hjälper till att skapa en individanpassad behandlingsplan baserad på patientens problem och behov. De erbjuder även abonnemang för regelbunden vård och behandling av sina patienter.

Folktandvården Helsingborg värnar om sina kunders integritet och följer strikta dataskyddsregler när det gäller användningen av cookies på deras hemsida. De arbetar med att hålla informationen om sig själva och deras kliniker uppdaterade på olika plattformar, inklusive Hitta.se, så att patienter enkelt kan hitta dem och deras kontaktuppgifter.

På deras hemsida finns information om adresser, företagsinfo och kontaktuppgifter för alla de kliniker som ingår i Folktandvården Helsingborg. Patienter kan också utföra gratis nummerupplysning för att få snabb och smidig access till telefonnummer för de olika klinikerna.

När det gäller undersökningar och behandlingar följer de alltid de senaste standarderna inom tandvårdsbranschen och ser till att deras team är kunniga och välutbildade. Patienternas tillfredsställelse och välmående är av största vikt för Folktandvården Helsingborg.

Vanliga frågor

Hur bokar man tid hos Folktandvården?

För att boka en tid hos Folktandvården i Helsingborg kan man använda sig av deras onlinebokning på Folktandvården Skånes hemsida, ringa dem direkt eller besöka en av deras kliniker, exempelvis Helsingborg C eller Södra Stenbocksgatan.

Finns det akuttider på Folktandvården i Helsingborg?

Ja, Folktandvården i Helsingborg erbjuder hjälp vid akuta problem som tandvärk eller en tand som har gått sönder. För att få en akuttid är det bäst att kontakta kliniken direkt via telefon eller besöka dem personligen.

Hur avbokar man en tid hos Folktandvården Helsingborg?

För att avboka en tid hos Folktandvården Helsingborg, kan man ringa till kliniken och tala med personalen eller använda sig av avbokningsfunktionen i onlinebokningen.

Är det billigare att gå till Folktandvården jämfört med privat tandvård?

Kostnaden för tandvård kan variera beroende på vilken klinik man väljer och vilka behandlingar som genomförs. Priserna hos Folktandvården är generellt konkurrenskraftiga. Det är alltid bra att jämföra priser mellan olika kliniker för att hitta det bästa alternativet för den egna situationen.

Vad är skillnaden mellan Folktandvården och privat tandvård?

Folktandvården är en offentligt finansierad tandvårdstjänst som ägs och drivs av Region Skåne. Privat tandvård är tandvård som drivs av privata företag. Båda erbjuder liknande tjänster, men priserna och tillgängligheten kan variera mellan de olika aktörerna.

Vad kostar en basundersökning på Folktandvården?

Priset för en basundersökning hos Folktandvården varierar beroende på vilken region du befinner dig i och din ålder. Basundersökningen inkluderar en grundlig undersökning av munhåla, tänder och tandkött samt en diskussion om eventuella behandlingsbehov. Det är rekommenderat att kontakta din lokala Folktandvårdsklinik för att få exakta priser och information om basundersökningar.