Helsingborg

Erikshjälpen Helsingborg

Erikshjälpen Helsingborg är en populär second hand-butik som ligger på Måndagsgatan 6 i Helsingborg. Butiken har ett brett sortiment av kläder, möbler, hemelektronik och diverse prylar. Genom att handla och donera på Erikshjälpen Second Hand bidrar man inte bara till en mer hållbar konsumtion, utan också till att stötta olika välgörenhetsprojekt både lokalt och globalt.

Butiken strävar efter att erbjuda en trevlig shoppingupplevelse för sina kunder. Kvalitet och prisvärdhet är viktiga parametrar när det gäller att välja ut produkter till butiken. Samtidigt som man kan göra fynd och hitta unika produkter bidrar man till en bättre värld för både människor och miljö.

Erikshjälpen i Helsingborg är också aktiv på Facebook där de uppdaterar om kommande evenemang, erbjudanden och nyheter.
Erikshjälpen i Helsingborg är också aktiv på Facebook där de uppdaterar om kommande evenemang, erbjudanden och nyheter.

Erikshjälpen i Helsingborg

Erikshjälpen är en välkänd second hand-kedja som har butiker över hela landet, däribland i Helsingborg. I Helsingborg ligger butiken på Måndagsgatan 6. Den erbjuder ett brett utbud av begagnade varor såsom kläder, möbler, böcker och hushållsartiklar, samt ett integrerat kafé där besökare kan fika.

Det är lätt att hitta fram till Erikshjälpen i Helsingborg, som har öppettider både för butiken och gåvomottagning. Erikshjälpen arbetar för att bidra till en mer hållbar konsumtion genom att förmedla begagnade varor och dessutom stötta viktiga hjälpverksamheter. Köp hos Erikshjälpen stödjer barn och ungdomar i behov, samt världen de drömmer om, vilket gör att kunderna kan känna sig stolta över att bidra till en god sak.

Erikshjälpen i Helsingborg är också aktiv på Facebook där de uppdaterar om kommande evenemang, erbjudanden och nyheter. På så sätt kan intresserade hålla sig uppdaterade och nå dem för frågor eller medverka i olika aktiviteter.

Förutom att försäljning bidrar till sociala projekt och hållbarhet, är Erikshjälpen även en plats där människor kan mötas och prata med varandra. Det skapar en välkomnande och avslappnad atmosfär, vilket lockar många Helsingborgs-bor att besöka och ta en titt på deras varierade utbud av second hand-varor.

Öppettider och Rutiner

Erikshjälpen Helsingborg är en populär second hand-butik som erbjuder ett brett sortiment av varor för kunderna att utforska. Det är viktigt att känna till butikens öppettider och rutiner för att planera sitt besök på bästa sätt.

Butikens öppettider varierar under veckan, vilket ger kunderna möjlighet att handla på olika tider som passar deras schema. Vanliga öppettider under veckan inkluderar både vardagar och helger. För att se de aktuella öppettiderna rekommenderas det att kolla på deras hemsida eller kontakta butiken direkt.

Erikshjälpen Helsingborg har rutiner för att säkerställa kundens och personalens säkerhet och välmående. Dessa inkluderar bland annat regler för att hålla avstånd, använda handdesinfektion och följa rekommendationer och riktlinjer från myndigheterna.

Förutom att handla varor kan kunderna även bidra genom att donera saker de inte längre behöver. Butiken har inlämningstider för gåvor som kan skilja sig från de vanliga öppettiderna. För specifika inlämningstider rekommenderas det att besöka butikens webbsida.

Genom att besöka Erikshjälpen Helsingborg och följa dess öppettider och rutiner bidrar kunderna inte bara till en mer hållbar konsumtion, utan även till välgörande ändamål som butiken stödjer.

Barns Rättigheter hos Erikshjälpen

Erikshjälpen i Helsingborg arbetar aktivt med att främja och skydda barns rättigheter genom att engagera sig i frågor som påverkar barn och ungdomar. Verksamheten fokuserar på att stärka barns möjligheter att själva kunna vara med och göra skillnad i sina liv och i världen.

Bland annat siktar Erikshjälpen på att garantera alla barns rätt att växa upp i en familj istället för på institutioner som barnhem. Organisationen tror på att trygg och kärleksfull miljö är avgörande för barns utveckling. I enlighet med FN barnkonvention, bör barn inte separeras från sina föräldrar såvida det inte är för barnets bästa.

För att sprida medvetenhet och öka förståelsen för barns rättigheter har Erikshjälpen tagit fram utbildningsmaterial som fokuserar på barnens rättigheter, såsom ”Barnrättsäventyret”. Detta pedagogiska verktyg är designat för att förklara vad barnkonventionen innebär och hur den kan tillämpas i vardagen för både barn och vuxna.

Förutom att engagera i barns rättigheter, erkänner Erikshjälpen Helsingborg också vikten av volontärarbete. Genom att bli volontär på deras second hand-butik, kan man göra en betydelsefull insats i detta arbete och stödja deras kampanjer för barns rättigheter.

Sammanfattningsvis arbetar Erikshjälpen i Helsingborg för att förbättra barns välmående genom att engagera sig i och sprida information om barns rättigheter. Organisationen stärker barns möjligheter att påverka sina egna liv och tar initiativ till utbildning och engagemang inom detta område.

Vårt Andra-Hand Utbud

På Erikshjälpen i Helsingborg kan du hitta ett brett sortiment av second hand-varor som passar alla åldrar och smaker. Butiken är känd för sitt stora utbud av kläder, möbler och andra second hand-prylar, och verksamheten drivs i samarbete med Hela Människan RIA och Änglaverket.

Förutom kläder och möbler erbjuder butiken även ett imponerande urval av second hand skor. Här kan du hitta allt från trendiga sneakers och klassiska pumps till bekväma stövlar och sportiga sandaler. Oavsett om du är ute efter skor för vardagen, festen eller för att fräscha upp din garderob, kan Erikshjälpen erbjuda något för dig.

Erikshjälpen Helsingborg är inte bara en butik för att handla prisvärda och hållbara produkter, utan också en plats där man kan bidra till en bättre värld. Genom att handla second hand bidrar kunderna till att minska sitt klimatavtryck och ge en ny chans till föremål som annars skulle ha gått till spillo. Dessutom har butiken stort fokus på samhällsengagemang och allt överskott går direkt till olika hjälpprojekt runt om i världen.

Besöket på Erikshjälpen i Helsingborg blir en cirkulär shoppingupplevelse där man både får möjlighet att fynda och samtidigt bidra till en mer hållbar framtid. För den som är i närheten rekommenderas ett besök där man med öppet idag10:00 – 15:00 kan utforska det stora utbudet av second hand-varor och, kanske, hitta några nya favoriter.

Vår Generalsekreterare

Mattias Ingeson är Erikshjälpens ny generalsekreterare och hans uppdrag börjar den 1 februari 2024. Med en ålder av 49 år, och en bakgrund från Linköping, är han redo att leda organisationen framåt. Han är bosatt i Russnäs, mellan Eksjö och Vetlanda, och har en familj bestående av maka Karin och tre barn: Axel, Gustav och Märta.

Mattias Ingeson har lång erfarenhet inom både offentlig och ideell sektor, vilket ger honom en stark grund för att ta sig an ansvaret som generalsekreterare. Denna position kräver en person som har en god värderingsbas och en önskan att bidra till barns drömmar och rättigheter, något som Mattias visar genom sitt engagemang i organisationen.

Som generalsekreterare kommer Mattias att arbeta för att stärka Erikshjälpens arbete, både nationellt och internationellt, samt öka organisationens effektivitet och resultat. Genom att leda och stödja teamet kommer han att säkerställa att organisationen kan fortsätta att växa och göra en reell skillnad för barn i nöd runt om i världen.

På Erikshjälpen Helsingborg, beläget på Måndagsgatan 6, jobbar det ett engagerat team som stödjer Mattias i hans arbete som generalsekreterare. Deras arbete innefattar att skapa en välkomnande butiksmiljö där kunder kan köpa secondhand-varor, och därmed hjälpa till att stödja Erikshjälpens viktiga insatser. Med Mattias Ingeson i spetsen kommer Erikshjälpen Helsingborg att fortsätta utvecklas och bidra till en bättre framtid för utsatta barn världen över.

Vanliga frågor

Bästa second hand-butiker i Helsingborg?

Erikshjälpen Second Hand Helsingborg är en av de mest populära second hand-butikerna i staden. De erbjuder ett brett utbud av varor som möbler, husgeråd, kläder, böcker, elektronik, leksaker och sportutrustning.

Vad är Erikshjälpens adress och telefonnummer?

Erikshjälpen Second Hand Helsingborg ligger på Måndagsgatan 6, 25664 Helsingborg. Telefonnumret dit är 0424953100. Mer information finns här.

Hur lämnar man in saker på Erikshjälpen?

På Erikshjälpen kan man lämna in föremål i gott skick. För att göra det kan man antingen besöka butiken direkt eller kontakta dem per telefon för att ordna hämtning av saker hemifrån. Mer information om detta kan hittas på deras webbsida.

Vilka saker tar Erikshjälpen inte emot?

Erikshjälpen tar inte emot sådant som är trasigt, smutsigt eller på annat sätt olämpligt för försäljning. För mer information om vad du kan och inte kan lämna in, se deras webbsida.

När kan man lämna in saker på Erikshjälpen?

Det är bäst att kolla med den lokala Erikshjälpen-butiken för specifika tider när man kan lämna in saker. Mer information om butikens öppettider finns på deras webbsida.

Får man betalt för att lämna in saker på Erikshjälpen?

Erikshjälpen är en välgörenhetsorganisation, så när du lämnar in saker där bidrar du till att stödja deras arbete. Du får inte betalt för att lämna in saker på Erikshjälpen, men du hjälper till att göra en skillnad för barn och världen de lever i.