Nyheter

Hitta rätt på internet

De personer som drar större storlekar i kläder har fått det lättare att hitta kläder som passar. I och med internets tillkomst har det ploppat upp ett flertal webbshoppar som specialiserat sig på större män och kvinnor. Än viktigare är det då att ta mått och kontrollera vad dessa resultat motsvarar i storlekar. Storleksguide och dessutom anvisningar för hur måtten skall tas hittas bland annat på internet och då främst på Storlekar.se. Ändå är det inte alldeles enkelt och konfektionssytt kan aldrig riktigt passa alla. Många gånger behöver man göra mindre ändringar. Klarar man inte det själv kanske det finns en bekant i ens närhet eller en lokal skräddare som kan hjälpa till.

Färg och form
När man sedan skall välja byxor, skjortor och jackor med mera kommer frågan om utseende och färg. Lite råd om detta kan man få hos Stora Kläder, som har samlat nyttig information för män i stora storlekar. För alla i större storlek har det blivit allt vanligare med X-storlekar. Men det gäller att kontrollera noga. Numer finns EU-standard och som exempel skall Extra Extra Large (XXL) motsvara storlek 52 – 54. En del nätbutiker anger att det är EU-mått, men titta extra på det. Till exempel kan kläder som tillverkats i Asien ha avvikande centimeter som kan bli en tråkig överraskning. Detta gäller främst tröjor och skjortor.

Mät noga
X-storlekar är inte gångbart när det kommer till kavajer och kostymer. Men det finns som regel tabeller hos den webbshop man besöker. Fast dessa kan vara knapphändiga i fråga om mått för olika kroppsdelar. Som hänvisats till ovan, Storlekar.se är detta bara en av olika guider. Det kan löna sig att leta eftersom kroppsformerna blir ännu mer betydande för mätningens överensstämmelse, vid större storlekar.