Nyheter

Från journalist till informatör

Jag har hunnit med en och annan konferens sedan jag började mitt arbete hos kommunen som informatör. Redan den första veckan deltog jag vid min första konferens som handlade om bemötande av media. En mycket spännande konferens för mig som i grunden är utbildad journalist. Det är mycket som förändras när man står på andra sidan spelplanen. Information som jag som journalist hade krävt att få ut fick jag vid denna konferens lära mig att värna om utifrån sekretesslagen.

Det är två olika världar beroende på vilket lag man spelar för. Min förståelse för verkligheten har förändrats och samtidigt har min förståelse för information ändrats i grunden. I nästa vecka hålls ännu en konferens, denna gång i medborgerligt inflytande, något som jag verkligen brinner för.

möte på konferensSom en del av kommunen är det viktigt att arbeta för folket, inte emot folket, vilket jag tror att denna konferens kommer att belysa. Stora förväntningar har jag på en konferens av detta slag och som jag förstår det är det en förväntansfull stämning hos samtliga här på kommunen. Det är en spännande tid vi lever i och en tid som jag skulle vilja säga går mot mer sann demokrati.

Det är i varje fall mina förväntningar på mitt arbete och denna konferens. Jag har förberett mig med en bunt åsikter som inkommit till kommunen under det senaste halvåret och hoppas att denna konferens kommer att få ge plats för konkreta diskussioner för kommunens framtida arbete. Här finns mer info om konferenser