Malmö är en dröm för alla matälskare. Hur ofta har vi inte hört att Sveriges bästa falafel finns här? Mums. Varmt pitabröd fyllt med sallad, lök, tomat och ett berg runda kikärtsbollar, och med stark sås också givetvis. I Malmö är det inte heller någon match att få tag i danska delikatesser. Med närheten till Köpenhamn är det alltid också nära till “pølse og smørrebrød” God öl är det inte heller vara svårt att få tag på.
Bra restauranger finns det också gott om i Malmö. Till exempel runt Möllevångstorget ploppar de mysiga matställena upp likt Karl Johan svampar om hösten. Särskilt mysigt är det att äta brunch i Möllan. Vem vill ha en amerikansk pannkaka med sirap? Eller äggröra med bacon? Kanske sedan en smoothie med hallon eller blåbärssmak till efterrätt?
Sommaren 2016 ska Malmö som grädde på moset även få en egen saluhall. I en vacker gammal industrilokal ska det bli försäljning av osande ostar, turkiska delikatesser och ringlande goda korvar. Det är bara att påbörja nedräkningen till 2016. Som matälskare mår man med andra ord gott i det vackra Malmö, men även utifrån ett mathistoriskt perspektiv är det intressant och roligt att se hur den mångkulturella staden bjuder upp på ett smörgåsbord som smakar fantastiskt.
Något som kanske inte är lika känt är Malmös catering, men faktum är att även här bjuder Malmö upp till dans. Här kan man till exempel slå till på en stor buffé som kan göra ett helt hungrigt rugbylag mätta. Här finns så mycket gott att upptäcka och alternativen är många. Här är det inte heller några som helst bekymmer att vara vegan eller vegetarian, och ja, de gamla skånska klassikerna finns fortfarande kvar. Ät gås, spettekaka och äggkaka och du kommer inte bli besviken. Så ta din chans och smaka på Malmö!